Staff-match uitzendbureau | Voor vaste en tijdelijke banen en vacatures | Tips CV opstellen
Uitzendbureau in Haarlem voor vaste en tijdelijke banen en vacatures
haarlem, uitzendburea, werk, randstad, werk zoeken, kids
15718
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15718,page-child,parent-pageid-14,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Curriculum Vitae (CV) is een samenvatting van je opleidingen, werkervaring, kennis en vaardigheden. Het is de moeite waard om veel aandacht te besteden aan het opstellen van je eigen CV.

 

Inhoud CV

Personalia

In het eerste deel van je CV schrijf je je persoonlijke gegevens op, zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, geboorteplaats, geslacht, nationaliteit en burgerlijke staat. De gegevens zijn een opsomming, dus het is niet de bedoeling om hier een lang verhaal neer te zetten, hou het kort!

 

Opleidingen en werkervaring
Het kopje ‘opleiding’ komt als eerste, hier vermeld je de opleiding(en) die je hebt gevolgd en in welke periode je dit hebt gedaan. Heb je een diploma gehaald, dan vermeld je hier tevens de officiële naam van het diploma. Na een beschrijving van jouw opleiding(en), volgt een kopje ‘werkervaring’. Hieronder beschrijf je niet alleen waar je hebt gewerkt, maar ook welke functie je bij dit bedrijf hebt vervuld.

 

Taalvaardigheid en PC-vaardigheid
Vermeld hier je taalvaardigheid. Begin altijd met Nederlands en Engels maak het af met andere talen die je beheerst. Geef bij iedere taal aan wat je niveau (schriftelijk en mondeling) van deze talen is.
Je kunt ook je PC-vaardigheid op het CV vermelden. Geef in dat geval met welke softwareprogramma’s je kunt werken (Word, Outlook, Internet Explorer, e.d.) en hoe goed je de verschillende programma’s beheerst.

 

Competenties

Onder dit onderdeel geef je aan wat jouw sterke punten zijn, zoals flexibiliteit en zelfstandigheid. Vijf competenties is voldoende. Op deze manier geef je de werkgever inzicht van jouw persoonlijkheid.

 

Overig
Het kopje overig bestaat uit een korte tekst. Bij dit onderdeel mag je alles noemen wat je ergens anders op jouw cv niet kwijt kan, zoals jouw hobby’s, specifieke vaardigheden die je hebt en vrijwilligerswerk dat je hebt gedaan.

 

  • Probeer je cv te beperken tot maximaal twee A4-tjes
  • Zorg dat het cv overzichtelijk is: maak een duidelijke indeling
  • Maak geen schrijf- of spelfouten
  • Gebruik geen afkortingen, de werkgever denkt dan dat je het te veel moeite vindt om het helemaal uit te schrijven
  • Gebruik geen volzinnen, maar beschrijf zaken puntsgewijs
  • Wees niet te bescheiden, maar overdrijf ook niet: op een sollicitatiegesprek kan je vragen verwachten over wat je in je cv beschreven hebt